Μπακογιαννάκης Γιώργος

Ιστορικό

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, έχοντας καταγωγή από την Αρκαδία.

Στο χώρο της αργυροχρυσοχοΐας είναι από το 1992 και από το 1994 έχει το δικό του εργαστήριο με έδρα την Θεσσαλονίκη, όπου ζει μόνιμα και ο ίδιος.

Έχει σπουδάσει:

  • Μηχανολόγος εφαρμοστής σε Τεχνικό Λύκειο.
  • Σχεδιασμό και κατασκευή κοσμήματος στην σχολή αργυροχρυσοχοΐας Ελευθέρων Σπουδών MOKUME Θεσσαλονίκης (τριετής φοίτηση 1992-1995).
  • Γεμμολογία στο εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών του ΕΛ.Κ.Α. (Ελληνικό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας) Θεσσαλονίκης (διετής φοίτηση 2005-2006).
  • Παρακολούθησε επιπρόσθετα ατομικά μαθήματα Αδαμαντολογίας τριάντα ωρών στο <<Gem Education Center>> Αθηνών (2006).
  • Επίσης παρακολούθησε επιπρόσθετα ατομικά μαθήματα Αδαμαντοδεσίας σαράντα ωρών (για επαγγελματίες), στην σχολή αργυροχρυσοχοΐας MOKUME Θεσσαλονίκης (2007).

Το εργαστήριό του είναι εξοπλισμένο πλήρως με τα απαραίτητα γεμμολογικά όργανα ελέγχου, ώστε να εξασφαλίζεται σε συνδυασμό με την εμπειρία του, η γνησιότητα και η ποιοτική κατάταξη των ορυκτών που τοποθετούνται στα κοσμήματα του.

Τα κοσμήματα που σχεδιάζει τόσο ο ίδιος, όσο και αυτά που σχεδιάζουν οι συνεργάτες του για τον ίδιο, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο εργαστήριό του και παρουσιάζονται τουλάχιστον σε μία επαγγελματική έκθεση τον χρόνο.

Από τον Νοέμβριο του 2012 η επιχείρησή του επεκτάθηκε και σε παραγωγή χημικών προιόντων αργυροχρυσοχοίας.